2009. június 28., vasárnap

Ketten haltak meg a kigyilladt autóban- képek a tragédiáról


Eddig ismeretlen okból tért le az útról és ütközött fának egy személy gépkocsiszombat kora reggel Dunaszentpál térségében. Az autó az ütközés után kigyulladt és csak a néhány perc múlva a helyszínre érkező polgári személyek tudták eloltani.


Az Opel Astrában két fiatalember ült és a sziget közi út felé tartott az autóval. A vezető, feltehetően a sűrű köd és a nagy sebesség miatt nem észlelte időben a kereszteződést, erről a hetven méter hosszú fék nyom tanúskodik.ékező polgári személyek tudták eloltani.A kocsi főút túloldalán álló fának ütközött és mind ketten azonnal életüket vesztették. A kocsi motor tere kigyulladt, de a tűz nem terjedt át az utas térbe.Két dunaszegi férfi - az egyikük 28, a másikuk 29 éves volt - a baleset áldozata, a rendőrségről kapott információk szerint egyikük sem volt bekötve.

Érdekes véleményeket olvastam a témáról

I:szanalmas es szomoru amit egyesek ezen az oldalon irogatnak. ez nem egymas szapulasarol szol, hanem arrol, hogy tortent egy tragikus baleset, amelyben ket fiatal srac eletet vesztette. hibasak voltak? valoszinu! de nem ez a lenyeg! elmentek, nincsenek tobbe koztunk es ezt tiszteletben kene tartani! gyaszol a csalad, a baratok, az ismerosok! adjuk meg a tiszteletet es ne mocskoljuk be az emlekuket!
nyugadjatok bekeben fiuk

II:de nem kell itélkezni szerintem senki felett mert ez a dolog bárkivel megtörténhet... remélem nem,de sosem tudni.. katika" :) sajnálom..sajnálom..:(
én mind a kér srácot ismertem de az egyiket jobban és nagyon sajnálom,hogy ez történt velük..:( nyugodjanak békében mindketten.. :(

III:Nem merült fel ittasság illetve másnaposság gyanúja?
Bár nem akarom szapulni az emléküket,csak egyiküket ismertem és nem volt épp józan életű!
Részvétem!

IV:Sajnálom, hogy két fiatalnak így kellett elveszteni az életét. De az is tény, hogy valóban volt bennük felelőtlenség is. Remélhetőleg mások tanulnak az esetből...Őszinte részvétem a családoknak........
egy barát!

V:Az igazság mindig fájdalmas.Ez esetben az,hogy maguknak okozták a bajt,nincs más,akit hibáztatni lehetne!De ne vitázzunk már ezen.süncike,azt megértem,hogy anyukád nem enged le biciklizni a játszótérre egyedül,de ez irányú elkeseredésedben nem kell hülyeségeket írogatnod a felnőttek fórumába.
Érted takonyorú vagy szótagoljam?

VI:Aha! Neked mire van ilyen nagy arcod?! Ne legyél büszke magadra,nincs miért! Ostoba.Kialudt a láng...a szeretteiknek mélységes gyász,sokk,tragédia..pótolhatatlan veszteség.
Kettétört sorsok,hogyan tovább?ok.. hagyni kell békében gyászolni a családot.Őket nem vigasztalja,hogy csakis maguknak,a saját esztelen felelőtlenségüknek köszönhetik,hogy bekövetkezett a baj.sünci
Nem akarsz eltakarodni végre?Téyek:meghaltak,maguk okozták,ne mást hibáztasson senki.Aki igy közlekedik ilyen idöben,mit csinal száraz,jó látási viszoyok között?No comment!

VII:részvétem a családnak!
bármilyen hihetetlen, de van olyan, aki az időjárási és az útviszonyoknak megfelelően vezeti az autóját!.baleset mindenkit érhet, de aki keresi a bajt, azt nyilván hamarabb
em lehet elmenni szó nélkül az ilyen esetek mellett, mert életeket lehet menteni a tanulságok levonásával...mégegyszer részvétem a családnak!

VIII: Nyomjátok meg igyatok sokat ! Itt van a példa hogy mi lesz a vége!ott van az a 70 méteres féknyom..mellesleg ittasak voltak ...sajnálom őket nagyon de maguknak köszönhetik:(részvétem az egész családnak...két nagyon jó barátom ment el!!nem kell itt okoskodni.sajnos a sors könyvében ez volt megirva...akár mikor akár kivel megtörténhet.ez kezd elfajulni:S kb. 1hét alatt 10 baleset, valamelyik több szerencsével valamelyik nem:(:(:(
Részvétem!!!!!!!

IX-Annyira jó, hogy itt mindenki tökéletes, komolyan. Tegyétek a szívetekre a kezeteket és most mondjátok ki, hogy ti mindig úgy vezettek, ahogy az időjárás és útviszonyok megengedik. Szerintem mindenkivel előfordul, hogy nem... Valaki bevallja, valaki tagadja. Nagyon sajnálom a fiúkat, bárkivel előfordulhat. Nyugodjatok békében fiúk. Őszinte részvétem család:(
Okoljunk belőle,és ne szítsuk a tüzet.Balesetmentes szép napot mindenkinek."Egy, a műszaki mentéskor a helyszínen lévő ember hallotta az ott lévőktől, hogy a fa nélkül nagy valószínűséggel életben maradhattak volna...."
Szerintem más kocsikat is le kellet volna tiltani ,mert hátha ök a ellenirányú forgalmi sávon is mwenni szerettek volna.
Egyébként az útmenti árkokat is bekellen temetni, ill.hídakat is lekellene bontani , Településeken meg a házfalakat kellene....ÉS TILTSUK MEG A BUSZMEGÁLLÓBAN A BUSZRAVÁRAKOZÁST AZ UTASOKNAK MERT NÉHA OTT IS SZRETNEK KÖZLEKEDNI SZGK kal...

X:Nem tudom miért jó nektek, hogy a két cserencsétlen srácon csámcsogtok még mindig...örömötöket lelitek abban, hogy őket hibáztatjátok, és hogy itt okoskodtok...utolag már mindenki okos...de akkor abban a pillanatban amikor a tragédia megtörtént nem tudhatjuk, hogy mi történt...gyorsan mentek...nem voltak bekötve...és nem gondoljátok, hogy lehet még ezeregy dolog ami miatt bekövetkezett...szerintem nem okoskodni kellene hanem annyit irni, hogy részvét a családnak és hogy sajnáljuk, de ti inkább itt is okoskodtok...gyorsan mentek, nem voltak bekötve, ittak stb....nem mindegy már?!!! Szerintem mindegy azzal, hogy ezeken lovagoltok Őket már nem hozzátok vissza!! Nézzetek magatokba és gondoljatok rájuk, hogy veletek ne fordulhasson elő!!!

XI:latta valaki az a 70 meteres fektavot, vagy csak beszeltek rola?sünci és Lobbo71: konkrét sebességről nyilatkoznak a körülmények pontos ismerete nélkül. 150, 200... Azért a szakértőt érdemes lenne megvárni. Tudják, mi mindentől függ egy féktáv hossza?
Azt senki nem vitatja, hogy hibáztak, hogy a sofőr másokat is súlyosan veszélyeztethetett volna, de azt sem, hogy ezért a legnagyobb büntetést kapták, amit csak lehet. És bízzunk benne, hogy az elkövetett hibák (relatív v. abszolút gyorshajtás, biztonsági öv be nem kötése) okulásul szolgálhat másoknak, akik a jövőben bajba kerülnének, de e borzalmas eset hatására óvatosabban, figyelmesebben vezetnek majd, vagy ha ütköznek, az öv megmenti az életüket. Mást már nem tehetünk..

XII:kivanom minden "kedves" hozzaszolonak, hogy ne veszitsen el senkit balesetben, ilyen fiatalon........ne tudjatok meg, hogy mennyire tud fajni azoknak, akik szerettek oket
hianyozni fogsz.........
Nem, nem hibás a fa, nem kell leaszfaltozni a bolygót, csak egy kis körültekintéssel lehetne több esélye az ilyen balesetet szenvedő autósnak (vagy legalább az utasainak, akik nem feltétlenül tehetnek a balesetről). Egy, a műszaki mentéskor a helyszínen lévő ember hallotta az ott lévőktől, hogy a fa nélkül nagy valószínűséggel életben maradhattak volna.... Kaphattak volna még egy esélyt! Egyébként azt sem értem, hogy a hozzászólók miért ítélik el mindkettőjüket, az autót csak egyikük vezette, az utas bekötött öv nélkül sem kellett volna, hogy meghaljon... Hagyjuk már őket békén! Két ember életét vesztette, és ezen már nem változtat semmi!

XIII: Amugy meg véletlenül nem lehet gyorsan hajtani!patriot!De,mentünk,megyünk gyorsabbancsak nem kétszázzal autóuton! Piroson meg csak a barmok mennek át,aminek a zöldben közlekedők isszák meg a levét.....patriot, óriási különbség van tiszta időben 90 helyett 100zal menni meg a ködben 150nel menni között. A kettő közötti különbségtételhez csak józan ész kell.Két ember az életével fizetett azért a hibáért amit elkövetett,de ti még mindig tudtok ütni rajtuk egyet. Szégyelljétek magatokat!
Az dobja rájuk az első követ aki még nem hajtott gyorsabban a megengedettnél,nem hajtott át piroson vagy vétlenül avagy szándékosan nem szegett meg közlekedési szabályt.

Abszolút nem értem a halállal végződő balesetekhez miért kell hozzászólási lehetőséget biztosítani.
Ön biztos tudja szerkesztő úr!Amint a hozzászólásokból olvasom minden hibáztatható: az út, a fa, a köd, "valami megzavarhatta őket" stb., csak éppen a két hülye nem, akik ész nélkül ködben és bekapcsolt öv nélkül autóztak!Ilyenkor aztán még az élö fa is hibás,csak a szabályokat rendre meszegő sofőrök nem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése